r 
 
Alles wat je aandacht geeft groeit

Teamworkshop na een individuele Werkenergieanalyse®

Je kunt natuurlijk in je eentje op zoek gaan naar jouw energiebronnen, maar het is zoveel krachtiger (én leuker) om de uitkomsten van de WEA met je directe collega’s te delen en samen er aan te werken. Samen ervoor zorgen dat jullie gedeelde energiebronnen gaan groeien maakt dat je je zoveel sterker gaat voelen. Dat straal je uit en dat werkt ook nog eens heel stimulerend.

Werkdruk is een serieus probleem en zorgt voor veel narigheid: werkstress, burnout. Maar onderschat ook niet de kracht van negatieve emoties die met werkdruk gepaard gaan. Wanneer je in een omgeving zit waar mensen niet lekker in hun vel zitten, ga je dat zelf ook aan den lijve ervaren. Emoties werken namelijk heel besmettelijk. Gelukkig kun je hier iets tegen doen. VitamineAandacht biedt een workshop ‘van werkdruk naar werkplezier’ voor teams die zich (weer) gelukkiger willen voelen in en met hun werk door het versterken van hun persoonlijk leiderschap. Het betreft een workshop van 2 keer een dagdeel. Het doel is leren te focussen op datgene wat energie geeft in het werk, waar je meer van wilt en waar je ook daadwerkelijk invloed op hebt. Aan het einde van de workshop heeft het team zicht op hoe zij hun energiebronnen kunnen laten groeien en weten ze wat hun eerste stap is die ze gaan zetten en hoe zij samen de taken kunnen verdelen en elkaar kunnen motiveren. Input voor de teamworkshop is het persoonlijke rapport van de Werkenergie analyse. 

Zo werkt het

In de workshop leer je als team stap-voor-stap wat jullie energiebronnen zijn en met welke jullie als team echt wat willen én kunnen. Daarnaast leer je wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat deze energiebronnen gaan groeien. Dat doen we niet door uitsluitend te proberen de belemmeringen – waar we vaak maar beperkte invloed op hebben – weg te nemen, maar juist door ons te focussen op datgene waar onze positieve energie zit. In de workshop gaan we aan de slag met verschillende opdrachten uit de positieve psychologie waarin de nadruk ligt op sterke punten. Je motiveert jezelf en elkaar door je te richten op wat je echt wilt én kunt. Je gaat daardoor ervaren dat het echt mogelijk is om met kleine stapjes je werkomgeving in positieve zin te veranderen. En daar wil en krijg je dan steeds meer van!

Wat levert het op?

Aan het einde van de workshop heb je een overzicht van de belangrijkste energiebronnen van het team. Maar dat is niet het enige. Ook weet je welke stapjes je kunt zetten om die energiebronnen te laten toenemen.